Loading...
Opfris2023-01-03T22:04:28+00:00

Project Description

Opfrisduik

Heb je al een tijdje niet gedoken en ben je van plan binnenkort weer te gaan duiken? Dan raden wij je een om een opfrisduik te doen. Ook wanneer je op vakantie wilt gaan duiken en langer dan 6 maanden niet hebt gedoken dan zullen de meeste duikcentra vereisen dat je eerst een opfrisduik gaat doen. Kortom, handig om dat in Nederland alvast te doen! Dat scheelt je kostbare tijd tijdens je vakantie.

Wat gaan we doen?

We nemen tijdens een korte theorie-sessie de belangrijkste theorie van het duiken door. We bladeren samen eens door je logboek heen en bespreken jouw duikervaring.

Na de theorie-sessie gaan we naar het zwembad en nemen we de belangrijkste vaardigheden van het duiken door. De vaardigheden zijn vrijwel allemaal gericht op veiligheid en zelfredzaamheid. We oefenen onder andere:

  • Set opbouwen
  • Masker klaren
  • Automaat oefeningen (klaren en terugvinden)
  • Drijfvermogen (zweven)
  • Lucht delen
  • Communicatie met je buddy
  • Afdalen en opstijgen

Natuurlijk stemmen we de opfrisduik af op basis van jouw ervaring. Heb je bepaalde skills die je graag wilt oefenen. Geef dit dat vooral van te voren aan. De groepsgrootte is maximaal 3 personen per instructeur. Voldoende aandacht en begeleiding dus!

Neem je logboek mee!

Na afloop van de opfrisduik vullen wij je logboek in dat je een opfrisduik hebt gedaan. Zo kan je zonder problemen op je vakantie weer het water in.

Materiaal

Wij hebben een volledige duikuitrusting voor je. Maar natuurlijk mag je ook je eigen duikuitrusting meenemen.

Cursusdata

Klik hieronder op ‘cursusdata’ om de beschikbare data te bekijken. Doorgaans geven wij opfrisduiken op vrijdagavonden. Wanneer je met minimaal 2 personen bent kunnen wij vaak al op verzoek een opfrisduik plannen.

Opfrisduik

50
  • Inclusief duikuitrusting
  • Inclusief koffie & thee

Hoe ziet de avond er uit?

We starten de opfrisduik om 19.00 op onze locatie in Groningen. We pakken gezamenlijk de spullen, behandelen een stukje theorie en gaan daarna naar het zwembad. Meestal gaan we naar Scharlakenhof in Haren, maar soms ook naar het Helperbad, de Parrel of buitenzwembad Hoogkerk. We zullen een uur (van 21.00 tot 22.00) onder water zijn. We ronden weer af in Groningen. Rond 22.45u zijn we klaar.

Goed om te weten

Medische verklaring
Om deel te kunnen nemen aan de opfrisduik moet je gezond zijn. Iedereen die een duikcursus volgt moet een Medische Verklaring invullen. De medische verklaring kan je hier downloaden. Moet je een van de vragen met JA beantwoorden, dan hoeft er nog geen probleem te zijn. Echter verzoeken wij je dan om goedkeuring van een arts te vragen voordat je kan deelnemen aan de opfrisduik. Je kan de arts dan het formulier laten tekenen. Wij verzoeken je om deze lijst ingevuld mee te nemen naar de cursus.

Vrijwaring van aansprakelijkheid
Naast de medische verklaring moet je een ook vrijwaring van aansprakelijkheid invullen. Dit document krijg je bij de cursus, maar kan je ook alvast hier downloaden.