Loading...
Opfris2024-01-28T00:17:07+01:00

Project Description

Opfrisduik

Heb je al een tijdje niet gedoken en ben je van plan binnenkort weer te gaan duiken? Dan raden wij je aan om een opfrisduik te doen. Ook wanneer je op vakantie wilt gaan duiken en langer dan 6 maanden niet hebt gedoken zullen de meeste duikcentra vereisen dat je eerst een opfrisduik gaat doen. Kortom, handig om dat in Nederland alvast te doen! Dat scheelt je kostbare tijd op je vakantie.

Wat gaan we doen?

We nemen tijdens een korte theorie-sessie de belangrijkste theorie van het duiken door. We bladeren samen eens door je logboek heen en bespreken jouw duikervaring. Na de theorie-sessie gaan we naar het zwembad en nemen we de belangrijkste vaardigheden van het duiken door. De vaardigheden zijn vrijwel allemaal gericht op veiligheid en zelfredzaamheid. We oefenen onder andere:

 • Set opbouwen
 • Masker klaren
 • Automaat oefeningen (klaren en terugvinden)
 • Drijfvermogen (zweven)
 • Lucht delen
 • Communicatie met je buddy
 • Afdalen en opstijgen

Natuurlijk stemmen we de opfrisduik af op basis van jouw ervaring. Heb je bepaalde skills die je graag wilt oefenen. Geef dit dat vooral van te voren aan. De groepsgrootte is maximaal 4 personen per instructeur. Voldoende aandacht en begeleiding dus! Het maakt voor de introduik niet uit wat voor brevet je hebt. Bijvoorbeeld PADI, SSI of CMAS

De kosten voor de opfrisduik zijn € 50,- per persoon (incl. koffie, thee en alle materialen)

Hoe ziet de avond er uit?

We starten de opfrisduik om 19.15 op onze locatie in Groningen. We pakken gezamenlijk de spullen, behandelen een stukje theorie en gaan daarna naar het zwembad. Meestal gaan we naar Zwembad Scharlakenhof in Haren. We zullen een uur (van 21.00 tot 22.00) onder water zijn. We ronden weer af in Groningen. Rond 22.45u zijn we klaar.

Neem je logboek mee!

Na afloop van de opfrisduik vullen wij je logboek in dat je een opfrisduik hebt gedaan. Zo kan je zonder problemen op je vakantie weer het water in.

Materiaal

Wij hebben een volledige duikuitrusting voor je. Maar natuurlijk mag je ook je eigen duikuitrusting meenemen.

Goed om te weten

Om deel te kunnen nemen aan de opfrisduik moet je gezond zijn. Iedereen die een duikcursus volgt moet een Medische Verklaring invullen. De medische verklaring kan je hier downloaden. Moet je een van de vragen met JA beantwoorden, dan betekent dat dat je eerst goedkeuring van een arts moet hebben voordat je kan deelnemen aan de opfrisduik. Je kan de arts dan het formulier laten tekenen. Wij verzoeken je om deze lijst ingevuld mee te nemen naar de cursus.

Vrijwaring van aansprakelijkheid
Naast de medische verklaring moet je een ook vrijwaring van aansprakelijkheid invullen. Dit document krijg je bij de cursus, maar kan je ook alvast hier downloaden. 

Inschrijven (datum in overleg)

Wil je een opfrisduik doen? Vul dan hieronder je gegeevns in. Vanaf 2 personen kunnen wij een opfrisduik op verzoek plannen. Na aanmelding nemen wij contact met je op om een datum af te spreken. In het formulier kan je je voorkeur aangeven.


  Geplande opfrisduiken

  Hieronder staan geplande opfrisduiken waar jij nog bij kan aansluiten. Wil je aansluiten bij een geplande cursus, klik dan op ‘Boek Nu’.

  Geen Evenementen