Loading...
Rescue Diver2024-01-28T00:17:57+01:00

Project Description

PADI – Rescue Diver

Één van de meest uitdagende PADI cursussen is de Rescue Diver cursus. In deze cursus leer je niet alleen je eigen zelfredzaamheid te vergroten, maar ook om problemen te voorkomen en optredende problemen aan te kunnen. Het vergroot je zelfvertrouwen bij het duiken en geeft je buddies een veilig gevoel. Deze cursus wordt niet alleen als heel nuttig ervaren, maar ook als één van de leukste.

Om aan deze cursus deel te kunnen nemen moet je het Advanced Open Water brevet op zak hebben, en de Emergency First Responder cursus gevolgd hebben (of al een Eerste Hulp brevet met Reanimatie van een andere organisatie hebben).

De PADI Rescue Diver-cursus bereidt je voor op het omgaan met duiknoodgevallen, zowel de ernstige als de minder ernstige, door verschillende technieken toe te passen. Aan de hand van theorie en reddingsoefeningen leer je waar je op moet letten en hoe je daar op moet reageren. Tijdens de reddingsscenario’s pas je je kennis en vaardigheden toe. Onderwerpen die behandeld worden zijn:

  • Zelfredzaamheid
  • Stress bij andere duikers herkennen en ermee omgaan
  • Omgaan met een noodgeval en nooduitrusting
  • Duikers redden die in paniek zijn
  • Bewusteloze duikers redden